Södra delen av Lidingö

För en tid sedan gjorde Bosse en cykelcachingrunda på norra delen av Lidingö. Nu var det dags att besöka den södra delen. Det var en fin kväll så det blev en härlig tur ut till Lidingö där det första stoppet gjordes på ett Berg över vatten. Det är en ny cache som publicerades för en månad sedan så ännu finns inte många namn i loggremsan.

När man kommer till en cache som heter Bockarna bruse eller har en hint med samma namn, då vet man var man ska leta. Det har i alla fall tidigare stämt vid liknande cacher, och det gjorde det den här gången också. I burken låg en annan burk med godis/piller. Bosse tog med sig pillerburken och slängde den i soporna. Godis och piller hör aldrig hemma i cacher eftersom nyfikna barn kan stoppa de i munnen och man vet aldrig vad det är för typ av piller.

Vid Linnmans fågelsjö finns ett fågelskådartorn och där någonstans skulle det finnas en cache. Bosse letade både högt och lågt, men mest lågt. Han kröp runt på alla fyra som en spårhund. Precis som en sniffande hund kände han dofter och inte bara goda dofter. När urindofter blev för stark var det inte kul längre. Det fick bli en DNF loggning. Kanske var det fel taktik att leta så lågt för enligt CO finns burken kvar. Det får bli ett återbesök vid ett senare tillfälle.

Färden fortsatte till Den STORA klättergranen där Bosse förberedde sig för att klättra. Men där blev det tji, ingen klättring behövdes. Burken hade ramlat ner och låg på marken så den här gången var inte T faktorn så hög. Det låg lite annat på marken som såg ut att tillhöra cachen och de delarna samlades ihop och gömdes vid granfoten.

Grusvägen byttes mot asfalterad väg vid Killinge där det rullade på bra till Kyrkviken och vidare till Ekholmsnäs golfbana. Att cykla på golfbanan hade nog inte varit så populärt, så istället cyklade Bosse åt andra hållet uppför slalombacken. Trots el-cykel var det riktigt jobbigt att ta sig upp till Toppen! Tyvärr såg det ut som jättelika mugglarmaskiner hade gjort sitt för att begrava cachen, så det blev en DNF.

Både Sixtens Dopcache och Hugga i sten blev kvar vid förra besöket på norra Lidingö. Så innan det var dags att cykla hem blev det ett återbesök på den norra delen av ön. Sen fick det räcka för denna gång.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: