Oppigårds Thurbo Stout lagrad i Box whiskyfat

Tillsammans med CKAI har vi varit delägare i flera whiskyfat. När whiskyn var klar och faten tömda köpte CKAI ett av dem. Herr CKAI hade en idé som han bollade med Bosse och det slutade med att vi gav oss in i ett litet experiment.

CKAI kontaktade Oppigårds Bryggeri och frågade om vi kunde köpa öl av dem och få fatet fyllt. Det var inga problem så länge vi gick via Systembolaget. CKAI lämnade fatet hos Oppigård som fyllde det med Oppigårds Thurbo Stout. Fatet hämtades på Systembolaget och lagrades i två månader i CKAI:s garage.

Bosse åkte till Hedemora för att hjälpa till att tappa upp den lagrade ölen. Totalt blev det 38 liter. Faten trycksattes med kolsyra och skulle tappas upp på flaskor ett par veckor senare.

Vid lunchtid var det dags för Bosse att lämna Hedemora, eller i alla fall CKAI. Det finns så många godsaker i Hedemora så det är svårt att slita sig. Först blev det några besök vid utmanade cacher så som:
Challenge #172 25 cacher av fyra olika typer
Challenge – 350 mysterys
Challenge # 307 – logga 5 cachetyper i 20 kommuner
Challenge # 308 – logga 100 cacher i 20 kommuner

Av en tillfällighet låg challengarna på samma väg som Bryggeriet vi nyss tappat upp öl ifrån.

Bosse hade ett mål till och körde därför på Luståvägen förbi Turbo festplats.

Det var meningen att en till challenge skulle loggas på andra sidan sjön men det gick inte att åka dit eftersom broarna var avstängda. Det skulle ta för lång tid att köra runt och leta efter en överfart så den challengen får loggas en annan gång.

Inte långt från Flottarminnen #2 blev det fikarast i bilen. Allt tack vare CKAI som lånat ut en välfylld kaffetermos.

Eftersom det inte gick att köra till challengen så blev det till att vända om i riktning mot Avesta. Men det gick trögt att ta sig dit, en angenäm tröghet kan man säga. Det fanns så många cacher efter vägen och som ni vet tar det då långtid att ta sig mellan A och B

Vid det Gamla Badhuset loggades dagens första DNF. Det var en lurig rackare, och det var kanske inte så konstigt eftersom det är en D5:a.

Ett flertal burkar loggades i en väldans fart. Det gick så fort att Bosse nästan missade att logga Challenge # 309 – 20 dagar med 100 loggar, men det gjorde han förstås inte.

Många loggningar senare blev vägen smalare och smalare. Grusvägen var så smal att bitvis skulle två bilar inte kunna mötas. Naturen såg speciell ut och alla träd var mörka och dystra. Det beror på att det för några år sedan bröt ut en stor skogsbrand i området. Förutom en cache finns det en stor parkering vid Skogsbranden Hälleskogsbrännan vid Grävlingsberget. Där kan man gå en kort bit på ett trädäck till ett utsiktstorn och därifrån får man en bra vy över Hälleskogsbrännan. När man ändå är där kan man passa på att ta en selfie för att logga den virtuella cachen med samma namn.

Tillbaka på den asfalterade landsvägen blev nästa stopp vid Örsingsbo. Cachen hittades utan problem och vad Bosse inte visste då, som upptäcktes senare, var att cachen hade arkiverats tio veckor tidigare. Men burken finns kvar så det är inga problem att logga den.

Det började mörkna och var dags att släppa blicken från GPS:en och köra hemåt. Men väl ute på E18 tog det inte lång stund innan det började rycka i cachingnerven. Ekipaget svängde av vid Bålsta för att jaga ett spöke. Redan vid avfarten blev det lite småläskigt. Två harar sprang i full fart över vägen och för en av dem gick det tyvärr inte så bra.
För att logga Jag kan flyga – Virtual Reward skulle två platser besökas. Det var ganska sent så det var ingen trängsel vid någon av platserna.

Hur gick det då med ölen? Jo den trycksattes tills den hade fått rätt mängd kolsyra. CKAI kom till oss ett par veckor senare och vi hjälptes åt att tappa upp ölen på flaskor.

Naturligtvis provsmakade vi ölen och jämförde med Oppigårds Thurbo Stout. Vår öl hade efter två månaders lagring på ekfat fåt en väldigt trevlig smak och det kändes som två månader var helt lagom lång lagringstid.

Categories: Geocaching, Sjöstadens Hembryggeri | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: