Whiskyresa genom Skottlands högland

Det var mycket folk på Lutons flygplats och det kändes lite kaotiskt. Loungen var full och det var 45 minuters väntetid för att få komma in och det hade vi inte lust att vänta på. Som tur var hittade vi sittplatser så vi kunde vila ett par timmar innan vi klev ombord på flyget till Inverness i Skottland.

Precis utanför hotellet vi bodde på finns Earth cachen The Soldier at Station Square. Festligt att de byggde ett hotell vid en Earth cache. Eller var det tvärtom?

Innan vi skulle ge oss av hann vi gå på en morgonpromenad för att logga några burkar. Runt hörnet från hotellet ligger järnvägsstationen där vi hittade SideTracked – Inverness som var en snyggt integrerad burk.

Vid shoppingcentret loggade vi en till tradd och en multi innan vi gick in i mataffären för att köpa med oss lunch. Till maten vi plockat på oss tänkte vi även köpa en varsin öl, men se det fick vi inte göra. Öl och andra alkoholhaltiga drycker får inte säljas innan klockan tio i Storbritannien. Så istället gick vi tillbaka mot hotellet och slank in i en annan matbutik när klockan slog tio.

Tillsammans med tio andra från Glömsta Whisky Club hade vi chartrat en buss med chaufför och guide som skulle ta oss till flera av Highlands destillerier plus några till. Klockan halv elva började vi rulla och då kom första busswhiskyn fram. Robbe hade en Highland Park som han extralagrat i några månader i ett treliters ekfat. Den var riktigt mumsig och blev en bra start på resan.

Första stoppet blev hos Glen Ord (Singelton). Stora delar av deras whisky säljs till Asien och är svår att få tag på för oss européer. Förutom BandLEngstrom var esban och Anonsoren med på resan. Alla var medvetna om vårat nördiga intresse av plastburkar och hade förståelse när vi smög iväg för att logga Water of Life – Glen Ord vid destilleriets parkering.

Nästa stopp blev vid Ben Nevis destilleri. Där fick vi en specialprovning med flera intressanta sorter. Vi lärde oss att japanska Nikka äger Ben Nevis och från Ben Nevis skickas sprit till Japan för att lagras på fat som senare används i Nikkas whisky. Man skulle kunna säga att Nikka inte är en helt renodlad japanare.

Som avslutning på vår första resdag tog guiden oss till Old Inverlochy Castle som byggdes i slutet av 1200-talet.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: