Torabhaig destilleriet

Tidig väckning. Det här skulle bli resans längsta dag i bussen. Redan klockan halvsju rullade bussen iväg och då kom första busswhiskyn fram. Det kändes lite väl tidigt för oss så vi hoppade över den rundan.

På väg till Torabhaig på Isle of Sky stannade chauffören för en bensträckare. Det regnade så vi tänkte först inte gå ut. Men när Bosse startade Geocaching appen blev det full fart på oss för den visade att det fanns en virtuell cache 30 meter ifrån bussen. Snabbt drog vi på oss jackorna och gick till A View Over Scotland och tog en selfie.

Det här var en whiskyresa så vi räknade inte med att kunna logga så många burkar, men hädanefter tittade vi alltid om det fanns cacher där bussen stannade. Vi tog även en bensträckare vid Eilean Donan Castle. Slottet har varit med i många filmer och den kändaste är kanske Highlander från 1986.

När vi kom fram till Torabhaig destilleriet så ösregnade det och blåste kraftigt. Torabhaig är ett nytt destilleri som startade sin produktion i slutet av 2017. De hade egentligen stängt men öppnade speciellt för oss. Eftersom spriten måste lagras 3 år på ekfat innan det får kallas whisky så hade de alltså ingen egen whisky vi kunde prova. Vi fick däremot prova deras destillat och det smakade bra. Av det vi fick se och smaka så verkar det lovande, så om några år kan det här kan bli ett destilleri att räkna. Vi ser fram mot att få provsmaka deras första whisky. Personalen hade fixat varsin lunchpåse som vi fick med oss i bussen. Mycket bra service och trevlig personal. Speciellt en av dem som var som en stand up komiker. Det var med ett leende vi återvände ut i regnet till bussen och lämnade Torabhaig bakom oss.

Meningen var att vi även skulle till Talisker men på grund av det dåliga vädret var vi tvungna att vända om. Vädret hade gjort att flera färjor var inställda till Isla of Mull dit vi var på väg. En färjelinje var fortfarande öppen, men dit var det långt att åka. Det blev inte bättre av att ett träd hade fallit över vägen och blockerade all trafik. Tillslut kom vi förbi och höll tummarna att vi skulle hinna fram till färjan.

Färjan stod inne när vi kom fram till hamnen så vi hann med den. Vi varnades för att det kunde bil sjögång på väg till Isle of Mull, men det var ingen större fara.

Det var kväll när vi kom fram. Efter att checkat in på hotellet, som låg på ett berg med utsikt över stan, tog vi oss ner till stan för att äta en gemensam middag.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: