Tobermory en riktig höjdare

Morgonen började med en kort promenad för att logga cachen Delighted to Sea innan det var dags att sätta sig i bussen igen.

Den här gången var inte resan lång. Vi behövde bara åka ner för berget till staden nedanför där vi gjorde dagens första destilleribesök.

Tobermory destilleriet var stängt men de öppnade speciellt för oss. Det var det andra destilleriet som öppnat för oss. Innan vi blev insläppta hann vi logga Mull: A touch of dram-a som var gömd bakom destilleriets huvudbyggnad.

Tobermory var en riktig höjdare. Verksamheten är tillsvidare nedlagd eftersom de fått mask i träfaten där jäsningen sker. De räknar med att de nya faten från Kanada ska vara monterade någon gång under 2019 och att destilleringen kommer igång igen.

Trots att verksamheten ligger nere fick vi en trevlig visning. Det bästa av allt var när vi fick gå in i lagerhuset och provsmaka direkt från tre olika fat.

Vädret var fortfarande dåligt då vi skulle lämna Isle of Mull.

När vi kom fram till färjelägret gick Bosse tillsamman med esban och Anonsoren för att logga Craignure Ferry Webcam Cache. Det tog en stund innan burken hittades och precis då kom guiden och sa att alla redan gått ombord. Vi skyndade oss tillbaka och fick som sista passagerare gå ombord via bildäck.

Diagio ägda Oban blev resans största besvikelse. Riktigt dåligt. Eftersom vi alla är whiskykunniga och kan processen hur man gör whisky så var det inte intressant att gå en standardtur, utan vi ville ha specialturen, vilket alla andra destillerier erbjöd oss. Men Oban’s pris var så högt, så de flesta valde att gå på standardturen. Motsatt de öppna gästvänliga destillerierna vi besökt var Oban inte alls tillmötesgående och kändes mer som ett turistgetto, inte alls gemytligt.

Leena gick i alla fall med på Oban turen medan Bosse och esban gick på burkjakt.

Så mycket burkjakt var det inte frågan om, det fanns bara en inom rimligt avstånd. View from the Pier hade fått flera DNF:er men när vi ändå var där så trotsade vi regnet och gick dit. Vid en första sökning hittades inte burken, men när Bosse började granska alla detaljer fick han syn på den lilla nanon inne i ett rör. Den hade åkt ganska långt in och var klurig att få fram, men tillslut gick det.

Det skulle dröja en stund innan de andra var klara med whiskyturen och den tiden fördrev Bosse med att besöka whiskyshoppar för att handla ett par godsaker till 2019 års whiskykalender.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: