Antuna Underground

Antuna Underground hade vi i ett års tid pratat om att besöka, men det har alltid kommit något emellan som gjort att det inte blivit av. Nu hade vi en hel helg utan några planer så den här gången skulle inget kunna stoppa oss. Vi tog kontakt med T@bibito och AnnKen1 som genast tackade ja till inbjudan. T@bibito hade hört att stege kunde vara bra att ha så vår teleskopstege packades in i AnnKen1:s bil. Sen körde vi mot dagens äventyr.

Trots mycket snö lyckades vi hitta en upplogad yta att parkera på vilket gjorde att vi inte behövde gå så långt. Vi visste att det skulle finnas två ingångar. Den nedre tittade vi först på men uteslöt den då det såg alldeles för brant och halt ut. Därför fortsatte vi till den övre ingången där vi fick användning av stegen. Det var trångt att ta sig in i hålet och många vassa armeringsjärn stod upp vilket gjorde att vi tog det försiktigt så inte kläderna skars sönder.

En massa bråte

En massa bråte

På insidan tog vi oss nerför den ca 10-12 meter långa stegen till nästa avsats och fortsatte vidare nerför den andra stegen och en rostig trapp. Ledtrådarna samlades in och var relativt enkla att hitta. Vid järnvägsspårens slut fanns portarna som ledde ut och där bredvid fanns en dörr som vi kunde ta oss igenom för att ta en titt på utsidan. Det låg en massa bråten där och det var den vägen man också skulle kunnat ta sig in, men som sagt det såg alldeles för brant och halt ut. Det kändes som vi valt rätt väg.

En av flera stegar i Antuna

En av flera stegar i Antuna

Bosse på väg ner

Bosse på väg ner

En av många utrymmen som undersöktes

En av många utrymmen som undersöktes

Här fick man ta det lugnt.

Här får man vara försiktig

Alla ledtrådar var funna och vi klättrade upp igen. Då vi kom till den sista stegen hörde vi att folk var på väg ner. Det var två killar som inte var geocachare utan bara allmänt nyfikna på att titta på anläggningen. Medan vi väntade på att killarna skulle komma ner sågs en fladdermus sovande i ett hål i berget. Den tycktes inte bry sig om att vi lös med ficklamporna utan sov lugnt vidare.

Istappar i öppningen

Istappar i öppningen

T@bibito på väg upp

T@bibito på väg upp

Ute igen på den ljusa sidan räknade vi fram koordinaten och kunde logga burken. Antuna Underground gav oss en D/T kombination vi saknade och det kändes bra. Nöjda begav vi oss tillbaka till bilen och kände oss nöjda med dagens äventyr.

Uppdraget slutfört

Uppdraget slutfört

Som avslutning kommer här en film från äventyret i Antuna Underground.

Kategorier: Geocaching, Urban Exploration | 4 kommentarer

Inläggsnavigering

4 tankar om “Antuna Underground

  1. vallafrun

    Tack för filmen, känns spännande att ha tjuvtittat lite på vad som komma ska framöver.

    Gilla

  2. Christer

    Skulle du kunna ange koordinaterna dit? Va där tidigare iår, fast vi tog den farliga vägen in nerför allt bråte och den lätta vägen med stegen ut haha

    Gilla

    • Den väg du kallar lätta vägen ut med stege är den väg vi tog in men även den kan vara krävande. Eftersom det är en myst vill vi inte publicera koordinaterna och vi hoppas du har förståelse för det.

      Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.