Hälsingeleden

På fredagen åkte vi tillsammans med Tonky73 till Bollnäs där vi dagen efter skulle vandra på Hälsingeleden. Den leden har vi sneglat på i flera år och nu var det dags att det skulle bli av. När vi åt middag på hotellet diskuterade vi morgondagens vandring och såg att det var flera cacher som inte hittats på länge. Vi kontaktade proppan2 och frågade om hon visste status på dessa. Hon var rätt säker på att några burkar var borta. Hon hade flera burkar hemma som hon kunde lämna över till oss. Perfekt, så en timme senare dök hon upp på hotellet och lämnade över en påse med flera pet-rör och loggremsor. Vi kunde hjälpa till med att serva trailen samtidigt som vi skulle slippa logga DNF där det saknades burkar. 

Nästa dag började vi tidigt med att logga en del cacher nära hotellet och på vägen mot starten av trailen. Proppans blandband: En apa som liknar dig var en av dessa cacher och när vi signerade loggremsan var det någon som ropade från ett fönster från villan bredvid. Det var proppan2 som bor där och hon önskade oss lycka till med dagens vandring. 

Leena som fortfarande hade problem med knät avstod vandringen, så hon fick bli chaufför och skulle hämta oss vid sista burken. Bosse och Tonky73 startade vandringen vid Hälsingeleden norr #1 vid Bollebergets skidområde och vandrade norr ut. Det var stora gångvägar och breda stigar där vi inledde vandringen men det blev smalare efter några kilometer. 

Som vi befarat var en del burkar borta och då kändes det bra att vi fått med oss pet-rör som vi kunde lägga ut. På några ställen hade skogsmaskiner avverkat träd så vi blev tvungna att placera de nya burkarna några meter ifrån original koordinaten. Det informerade vi CO om som i sin tur uppdaterade cachesidan. 

Vädret var till vår fördel då det varken var för varmt eller kallt och även myggen höll sig i stort borta från oss. Det kan ha berott på att vi hade en hel del myggmedel på oss och att Tonky73 hade med sig en bärbar myggbrännare som tycktes göra susen. 

Vandringsleden är ganska varierande från grusvägar till mindre stigar, plant och backigt. De första 2/3 flöt på riktigt bra och vi hade ett högt tempo, men mot slutet började krafterna tryta. Kropp och framför allt fötter värkte så tempot blev allt långsammare. Det blev inte bättre av att Bosse halkade och sparkade in foten i en träbit på en gångbro. Det ömmade ordentligt, tånageln färgades blå och foten svullnade, men det var bara att bita ihop och vandra vidare. De sista kilometrarna blev stigen minimal och gick över flera våtmarker. Det kändes som att vandra på våta svampar. 

Vi var helt slut när vi äntligen kom fram till Hälsingeleden norr #75 vid Acktjärnbo friluftsområde. Var det en hägring eller var det på riktigt. Det var på riktigt, det var Leena som stod där med bilen. När vi satte oss vid picknickbordet kände vi oss väldigt nöjda att slippa gå hela vägen tillbaka. Totalt tog den cirka 25 kilometer långa vandringen 7,5 timme. 

Innan vi lämnade Bollnäs loggade vi ett gäng ALC och kunde även avsluta med att logga Challenge: 100 loggade tradar i Bollnäs kommun.

När vi var på väg hem till Stockholm plingade till i telefonen innan vi hunnit ut på motorvägen. Tre nya cacher hade släppts utanför Uppsala. Det var på vår väg så om de fortfarande var ologgade när vi närmade oss skulle vi göra ett försöka att komma först till någon av dem. Då plingade det till igen. En ny cache hade släppts i Forsbacka utanför Gävle. Dit var det närmare så vi valde att köra dit i stället. 

När vi kom fram såg vi några ungdomar vid ett hus på andra sidan gatan. Det var mörkt så förhoppningsvis skulle de inte se vad vi letade efter. Cachen Skruv lös #1 hittades och loggremsan var tom. Då kom en onykter herre och började prata. Leena pratade med honom medan Bosse återplacerade burken bakom hans rygg. Vi får hoppas att inte ungdomarna var allt för nyfikna på vad vi gjorde.

Sen bar det av i riktning mot Uppsala. De tre multi cacher som släppts var fortfarande ologgade. Det är några mil mellan Gävle och Uppsala så vi hade ingen större förhoppning att hinna först till någon av dessa. På samtliga tre platser var det mörkt och folktomt så vi kunde utföra det som behövdes utan en massa nyfikna blickar. Alla tre burkar Ulva #4 – Kvarnhuset, Ulva #5 – Bryggan och Bälinge Byfest hittades utan problem och loggremsorna var fortfarande tomma.  

Det blev totalt fyra FTF:er på vägen hem och det kände vi oss nöjda med. Vi kom hem något senare än planerat men det var det värt. Klockan 04:00 släkte vi lampan och somnade på stört.

Kategorier: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.