En liten utmaning i Danderyd

Att försöka uppnå målen att få logga en challenge är utmaningar vi gillar. I Danderyd hade vi loggat 45 cachar så det saknades 5 stycken innan vi kunde logga Challenge #260 – 50 finds i Danderyd. T@bibito saknade 11 Danderyds cachar och det kändes som ett rimligt mål att logga dessa en vardagskväll. Eftersom det brukar vara långa köer genom Stockholm valde vi att ta tunnelbanan till Kista och kvittera ut en bil där.

Vi började i Danderyds södra delar kring Stocksund och arbetade oss norr ut. I Djursholm passerade vi många stora och flotta villor där flera hade höga staket och murar. Däremot var Djursholmsparker öppna så vi behövde inte klättra över några murar för att besöka dessa.

Vattentorn i Djursholm

Vattentorn i Djursholm

Vid Roslagsbanan , Djursholm Bråvallaväg Station möttes vi av kraftigt motstånd. Byggarbetare hade satt upp höga staket och spärrat av området med plastband. De hade verkligen tagit i ordentligt för att vi inte skulle komma åt cachen. Vi erkände oss besegrade och får återkomma när bygget är klart.

Här stannar för tillfället inga tåg

Här stannar för tillfället inga tåg

När alla 50 Danderyds cachar var loggade åkte vi för att logga Challenge #260 – 50 finds i Danderyd. Passande nog var den i samma område som Bonus – Rösjön runt som vi försökte logga i lördags. Nu när en ny burk kommit på plats var det enklare att hitta burken. Tack Team Vildmark för snabb service med att placera ut ny burk.
När vi var på väg hem och svängde av till Bergshamraleden kom en bil från vänster och körde rakt ut vid lämnaföreträdesskylten. Det var bara med ett par meter vi lyckades undvika en krock. Smått irriterade passerade vi bilen där föraren satt intryckt i framrutan med fullt av skräp i baksätet och tycktes inte ha koll på vad som hände runtomkring.

Det bästa sättet att lugna oss var att köra till Victoria Tower och leta upp en cache. Där tog det en stund innan burken hittades. Pulsen som sjunkit ner till det normala ökade igen när den snygga burken hittades. Det kändes bra att avsluta cachingkvällen med att dela ut en favoritpoäng.

Kategorier: Geocaching | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “En liten utmaning i Danderyd

  1. Hans Westerback

    Hur jobbar ni, använder ni mobilapp, eller har ni en riktig GPS och laddar ner cacharna i förväg?

    Gilla

  2. Vi har två (riktiga) GPS:er som vi laddar med gpx filer över de områden vi besöker. Även i telefonerna har vi GC appen, men den använder vi mer som kompliment.

    Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.