Rodel i Tyrolen

Från hotellet som vi checkade ut från var det nedförsbacke till Lichtensteins huvudstad Vaduz, så det gällde att vara beredd med bromsen så man inte rullade ut ur det lilla landet. Vi gick en runda på torget för att leta efter en cache som vi tyvärr inte hittade. Istället gav vi oss på en earthcache som vi hoppas få rätt att logga. På väg ut ur Lichtenstein hittade vi en cache vid busstorget  och en vid Hilti fabriken. Båda var snygga och fick favoritpoäng av oss.

Triesenberg i Lichtenstein

Triesenberg i Lichtenstein

Rådhuset i Vaduz

Rådhuset i Vaduz

Slottet i Vaduz

Slottet i Vaduz

När vi rullade in i Österrike stannade vi för att köpa skattemärke. Rutorna på motorcyklarna börjar bli fulla av skattemärken. I Feldkirch skulle vi försöka logga vår första Österrikiska cache. Vi letade efter en under en gångbro som var lätt att hitta. När vi kröp fram från bron dök det upp två herrar som tittade fundersamt på vad vi gjorde. Då vi tittade upp såg vi att huset bredvid hade en hög mur med taggtråd och galler för fönstren, antagligen var stadsfängelset. Det var ingen bra ide att krypa runt där.

Floden i Feldkirch

Floden i Feldkirch

Tidigare hade Schweiz tunnelrekordet men idag körde vi i en Österrikisk tunnel som är 16 kilometer lång. Fatta hur långt det är! Men vi körde också i kortare tunnlar där man om vart annat körde in och ut i tunnlar. Då vi för en kort stund kom ut från en av dessa tunnlar, tittade i upp mot berget och fick se ett vattenfall och något som såg ut som trappor upp på bergsväggen. Vi blev nyfikna och ville undersöka det där närmare så vi körde av motorvägen. Det visade sig vara ett högt vattenfall med en liten kraftstation.

Ruin nära kraftstationen

Ruin nära kraftstationen

Vattenfallet

Vattenfallet

Efter att betalat inträde fick vi en varsin hjälm och kunde följa den anvisade gångvägen. Vi gick på galler som var fastsatta i bergsväggen så man såg berget rakt ner mot vattnet. Vi höll tummarna för att Österrikarna hade koll på hur man byggde sådana här gångvägar. Vi kom in i en grotta där det fanns en berättelse om en gammal sägen. Allt var på tyska så vi hade lite svårt att följa hela storyn. Men det var spännande att klättra dit upp och se hur vattnet gröpt ur gångar i berget. Enligt en informationstavla hade vattnet gröpt ut och format berget i 210 miljoner år.

BandLEngstrom redo att beträda gångvägen

BandLEngstrom redo att beträda gångvägen

Gångvägen som leder upp till vattenfallet

Gångvägen som leder upp till vattenfallet

Gångväg

Gångväg

Gångvägen till grottan

Gångvägen till grottan

Vatten strömmar ut från berget och ner till vattenfallet

Vatten strömmar ut från berget och ner till vattenfallet

I närheten av vattenfallet finns en cache och vi gjorde ett försök att ta oss till den. Vi kom fram till bäcken nära vattenfallet men i hinten stod att den skulle finnas i ett utrymme som vattnet bildat en ficka ca 2 meter över marken. Vi hittade en urgröpning med det var alldeles för högt för oss att försöka ta oss upp utan någon utrustning, så den fick vi lämna. Vi gjorde däremot ett försök med earthcachen som finns i området. Vi involverade damen i kiosken vid vattenfallet ifall hon kunde hjälpa oss tyda tyskan och om hon hade någon broschyr med svaren. Hon tittade och surfade lite, men sa att det var alldeles för svårt att förklara. Vi tackade och gick tillbaka till motorcyklarna, vi får googla efter svaren senare. Vi vet redan en massa svar, det gäller bara att förstå frågorna.

Några mil senare svängde vi av till byn Imst som ligger 828 meter över havet. Från byn åkte vi på slingriga vägar till Hoch-Imst som är ett skidområde men även har många sommaraktiviteter. Vi skulle testa en av dessa, Alpin Rodel. Banan är 3,5 kilometer lång och slingrar sig nerför berget i skogspartiet bredvid slalombackarna. Leena åkte iväg först och Bosse strax efter med filmkameran på magen. Det tog 6 minuter från start till mål.

Leena gör sig redo i rodeln

Leena gör sig redo i rodeln

Här är den oredigerade filmen från åket.

Dagens sista uppdrag var att logga en gammal cache från 29/7 2001, Verbranntes, altes Weib, som vi saknade i ”Placed by Month”. Burken var placerad i en gammal stenmur och var enkel att hitta om man kom från rätt håll, men det gjorde vi naturligtvis inte. Från det håll vi kom fick man klättra upp för en brant sluttning genom en massa granar och buskar. Väl uppe på muren inser vi att det är fel väg så det var bara att klättra ner igen och gå runt. Det kändes bra att få pricka av ytterligare en ruta på ”Placed by Month”.

Bosse med Verbranntes, altes Weib

Bosse med Verbranntes, altes Weib

I Oedz kommer vi stanna två nätter. Perfekt med privat garage som ägaren lånade ut till oss utan extra kostnad.

På hotellet fick vi låna ägarens garage

På hotellet fick vi låna ägarens garage

Kategorier: Geocaching, Resor | 1 kommentar

Inläggsnavigering

En tanke på “Rodel i Tyrolen

  1. Kul att se välbekanta vyer. Vi bodde en natt i Malbun, ovanför Triesenberg, på vår Europatour i juli. Målet var bland annat att logga fyra länder på en dag och det var ju lätt fixat i den regionen. 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.