Tvärbanan förlängs med cachinglinje

Igår när vi var i stan och loggade ett par cachar, klurade vi samtidigt ut hur mysten Cachopol #20 – Fri parkering skulle lösas. På kvällen skissade och funderade vi, vilket tillslut gav en koordinat som såg ut att vara en plats som kunde stämma. Så idag åkte vi in till den förmodade rätta koordinaten för att se om vår uträkning stämde. På platsen behövde vi inte leta länge innan burken plockades fram och vi kunde logga ytterligare en Cachopol som legat och irriterat oss på geocachingkartan.

BandLEngstrom har en viss förkärlek till Challenge cachar och försöker logga alla vi kvalat in till och som kommer i vår väg. Därför åkte vi vidare med tunnelbanan till Vreten för att leta upp Challenge #043AB Stockholm Topp 10 som finns i Lilla Alby. Här skulle man ha loggat de tio högst rankade cacharna i Stockholm när det gäller antal utdelade favoritpoäng. När vi kontrollerade favoritlistan hade vi loggat långt fler än så. Lite kul var det när vi upptäckte att vår egen cache Skanskvarn låg på en 23:e plats på rankinglistan och det gjorde oss stolta.

Från Lilla Alby är det inte långt till Bällsta där en serie cachar finns utplacerade längsmed den nya tvärbanan. Tvärbanan kommer invigas under 2013 och är en förlängning på den befintliga tvärbanan som idag går mellan Sickla Kaj och Alvik. Förlängningen byggs från Alvik via Ulvsunda, Sundbyberg och fram till Solna. Vid Bällsta Bro var det inte skottat i trappen vilket gjorde att vi mer eller mindre åkte utför och fick använde räcket som broms.

En insnöad tvärbana

En insnöad tvärbana. Är cachen lika insnöad?

När kommer tåget?

När kommer tåget?

Vi tog en avstickare till Bromma Blocks. På den stora parkeringsplatsen hittade vi en cache som antagligen var Tappad bakom en vagn och överkörd ett par gånger. Nej det var lite överdrivet. Men burken saknade lock och det var höga förvånande hur loggpappret kunde vara helt torrt inne i burken. En viss översyn skulle behövas av cacheägaren annars blir inte denna burk långlivad.

Tillbaka på rätt spår gick vi förbi HA, ja Mc gänget, men det skulle vi inte gjort. Hade vi stannat upp och tagit av in mellan husen hade vi kommit direkt på Tvärbanan – Norra Ulvsunda. Men eftersom vi hade gått för långt kunde vi lika bra fortsätta fram till Norrbyvägen och in på gångvägen som går parallellt med tvärbanan. Nu blev det lite tyngre än vad vi hade tänkt oss och det beror på att tvärbanan inte öppnar förrän 2013. Inget på eller kring tvärbanan var plogat och det gäller även gångbanan som vi pulsade fram på. Det blev några jobbiga hundratal meter med pulsande men till slut kom vi fram. På platsen fanns det massor av snö och vi grävde både här och där och röjde runt en hel del, men någon burk kunde vi inte hitta. Bosse kontrollerade attributen och visst, där stod det klart och tydligt att burken inte var snösöker. Nu brukar det inte stoppa oss men den här gången gjorde det det.

Som avslutning på vår 6 kilometers promenad skulle vi återbesöka På tvären i Johannesfred där Bosse en gång tidigare letat men inte hittat burken. Innan vi kom fram till GZ läste vi tidigare loggar och hintar. Förra gången hade Bosse letat efter burken i över 30 minuter, men nu när hököga Leena var med hittade hon burken på första stället hon tittade på. En lagom lång runda summerades till 1 DNF och 7 loggade cachar.

Kategorier: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.