Hundägaren fick skäll

Det var länge sedan vi var ute på en cachingrunda med T@bibito. Den här dagen såg våra kalendrar ut att matcha varandra så det var en bra dag för geocaching. T@bibito hämtade oss och sen åkte vi vidare mot Täby där vi hade ett gäng gemensamma cacher att logga i serierna som bland annat Roslagsbanan och Täby kändisar.

Vi lyckades samla ihop nio funna cacher och en DNF. Vi avslutade förmiddagen med att handla mat och ett besök på Apoteket Röda Näsan. T@bibito skulle iväg på en annan aktivitet så vi fick skjuts hem innan de åkte vidare. Hemma åt vi lunch men kände att det inte var tillräckligt. Hungern fanns kvar men inte efter mat utan fler cacher. 

Vi åkte in till city för att besöka några sevärdheter. HMS af Chapman (1888) var en av dessa som fick ett snabbt besök av oss. Det var småkyligt så det kändes skönt att kliva in i den varma bilen igen. 

Färden fortsatte till Sjöhistoriska museumet. Därifrån hade vi gångavstånd till bland annat One ring to rule them all. Men vad var nu detta. Någon slags monument över eventet Söder Om Söder? 

Vi loggade ett par cacher till och avslutade ute på Gärdet. Därifrån fick vi gå över fältet för att komma tillbaka till bilen. Då hände något som gjorde oss jä-ligt arga. En kvinna med en lös stor hund gick en bit till höger om oss och en mamma med ett barn gick längre framför. Hunden började springa mot dem och pojken blev rädd och sprang iväg. Hunden trodde antagligen att pojken lekte så den sprang efter, men pojken var rädd och skrek. Då ryter både vi och mamman åt hundägaren att hon måste fånga in hunden. Hundägaren tycks inte bry sig utan fortsätter gå långsamt medans pojken skriker. Bosse blir tokig och rusar fram till hundägaren och säger åt henne att koppla hunden. Mamman kommer också och börjar skälla på hundägaren som verkar helt oförstående. Leena och någon till går fram till pojken så han inte ska känna sig otrygg. När stormen lagt sig kopplar tillslut hundägaren hunden och går iväg. Ett annat par har kommit fram till Leena och pojken och säger att hundägaren minsann fick veta att hon lever.  

Några dagar senare gick Bosse till eventet Folk träffas för… där det skulle serveras semlor. När det serveras semlor är det inte svårt att övertala Bosse att komma. Det var Micke70 som arrangerade eventet och det var ett välbesökt event. Förutom de vanliga som brukar dyka upp blev det ett trevligt samtal med en långväga cacharen från Japan. Efter eventet släpptes ett par nya cacher som det blev gemensam promenad till. 

Kategorier: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.