Kröp runt bland bunkrar och annat roligt

Bosse och Tonky73 körde till Tallmilan i Rosersberg och parkerade vid skyttebanorna. Dit kom även L8P1, mikano66 och mtekla som vi stämt träffe med.

Dagens huvudmål var att logga cachen Loco Locators Julkalender 2023 lucka #22 som vi hört kunde vara lite svårare och tidskrävande. Det kunde alltså inte skada att vara fler som hjälptes åt att lösa denna multi. Vi hade läst att FTF gänget släpat med sig en del verktyg, men det lämnade vi kvar i bilen och hoppades det skulle gå bra ändå. Från parkeringen var det några hundra meter att gå till det första delsteget som skulle ta oss vidare på denna flerstegsmulti.  

Ett flertal underjordiska byggnader besöktes då vi tog oss fram i naturen. När vi väl fått kläm på hur multin var uppbyggd så rullade allt på bra. Allt som allt tog det oss 1 timme och 45 minuter att genomföra denna multi. Några verktyg saknade vi inte under vandringen så vi gjorde rätt val som inte släpat med det i skogen. 

Några till cacher fick också besök innan vi vandrade tillbaka mot parkeringen.

De andra skulle iväg och äta lunch men Bosse och Tonky73 hade mackor med sig. Det fanns två cacher kvar i området som besöktes för några veckor sedan och de hade resten av gänget redan loggat. Mackorna passade vi på att äta under promenaden som ledde fram till bland annat Loco Locators Julkalender 2023 lucka #3.

Efter den korta splittringen av gänget sammanstrålade vi igen vid Loco Locators Julkalender 2023 lucka #8 som var dagens andra primära mål. Den cachen är en T5:a och kräver klätterkunskaper för att kunna komma åt burken. Den här gången var det mtekla som tog på sig selen och gjorde grovjobbet medan vi andra hejade på. 

Ett gäng till cacher besöktes innan det började mörkna och det var dags att ge sig på dagens sista cache. 

Att vi valt att ta Loco Locators Julkalender 2023 lucka #9 sist var inte så konstigt eftersom det är en mörkercache. Det var isgata den första biten då vi gick på vägen fram där reflexspåret började. 

Terrängen var inte den roligaste och skiftade mellan snårigt, sumpmark och kalhygge med ris på marken. Reflexspåret var i alla fal enkelt att följa så den biten gick bra för oss och vi kom tillslut fram till finalen. 

Många roliga caher hittades under de 11,9 kilometrar vi gick i skog och mark den här dagen. Det finns fortfarande en del cacher kvar att logga för oss från Loco Locators Julkalender 2023, men vi återvänder och tar dem en annan dag. 

Kategorier: Geocaching, Urban Exploration | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.