Slutförde Söder Om Söder 2023

Tillbaka till is och kyla efter tre veckors semester i varmare länder. Det var bara att bita ihop och byta ut sommarskor mot vinterkängor. För säkerhets skull tog vi med broddar till dagens cachingrunda. För tredje och sista gången återvände vi till Söder Om Söder 2023 området för att logga de sista cacherna vi ännu inte besökt. Det visade sig vara ett bra beslut att ta med broddar för första delen vi gick på var rena isgatan.

De cacher vi hade kvar låg i området som är längst bort ifrån parkeringen. Med broddar under sulorna var det inga problem att gå på den isiga vägen. När vi närmade oss första cachen Sjätte juni (SOS 23) så vek vi av vägen och fortsatte en bit in i skogen. Vi hade hört att den skulle vara en snygg cache och vi kan bara hålla med. Den är riktigt snygg och välbyggd och är värd varenda favoritpoäng den kan få. 

När vi lämnade vägen och gick på stigarna så var det inte lika isigt och inga problem att ta sig fram. Däremot låg det snö kvar på vissa ställen där det var sumpområde och lite lurigt att se var man kunde sätta fötterna utan att bli blöt. Men det gick bra och vi lyckades komma fram torrskodda. 

När vi rundade en gran blev vi utmanade i Fäktning (SOS 23). En kul cache som tyvärr hade bivit sliten och fått problem. Det vi hade problem med gick att lösa med hjälp av en kniv utan att något gick sönder. Vi berättade status för CO så han kanske kan fixa problemet.

De tre sista cacherna var placerade i bergigare terräng så det blev lite jobbigare, men bara lite. När vi kom till den sista och dagens sjunde cache så satte vi oss ner och tog en fikapaus. Alla cacher från SOS 2023 var nu loggade och det kändes bra.

När vi återvände till bilen och höll på att lägga in ryggsäck och annat så kom L8P1 och mikano66. De hade också loggat det som de hade kvar av SOS cacherna. De frågade om vi ville följa med och logga Loco Locators  cacher nästa dag. De skulle logga de sista cacherna de hade kvar av serien. Bosse var intresserad och skulle kolla med Tonky73. Vi har loggat några i den serien och visste att i alla fall en av cacherna är lite svårare, så det skadade nog inte att vara flera.  

På kvällen åkte vi till en pub på Södermalm för att vara med på ett planeringsmöte av Söder Om Söder 2024.

Kategorier: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.