Många ormar på Järvafältet

Bosse hade halvdag på jobbet men valde att kompa och tog istället ledigt hela dagen. Det var en strålande dag och mer motiverat att vara ute i naturen än på kontoret. På den här cachingrundan fick cykeln följa med. Eftersom dagens cachingrunda skulle inledas i Barkarby så blev det till att åka pendeltåg första biten. I Stockholm kan man ta med cyklar på pendeltåget men inte under rusningstrafik, så först efter klockan 9 är det okej att ta med cykeln. Det finns alltid en viss oro när man ska åka pendeltåg. Kommer tåget i tid eller kommer det över huvudtaget? Den här dagen såg allt ut att fungera på linjen mot Barkarby så tåget kom i tid, men den andra linjen mot Märsta hade förseningar. 

I Barkarby skulle först två cacher loggas som en slags uppvärmning. Kring Barkarby har vi loggat några roliga cacher så det är viss Nostalgi att komma tillbaka dit. När den Andra Bron passerades så närmade sig det som var dagens egentliga mål, att logga ALC:n Säbysjön runt. Väl på plats startade insamlandet av ALC delstegen. Området har tidigare varit militärt övningsområde, men det var länge sedan det lades ner och numera är det fritt fram att ströva runt. Det går fortfarande att hitta spår av militärens tidigare närvaro. En av dessa platser är vid Staircase with holes, men där hittades inte burken. Trist att logga DNF men ibland blir det så. 

Även vid nästa tradd var det en militär fornlämning. Konstigt nog hade CO valt att inte gömma burken vid Big Bang koordinat utan 12 meter därifrån. Det tog därför onödigt lång tid innan burken uppenbarade sig. 

Så länge man håller sig på de fina cykelvägarna så kommer man snabbt fram mellan burkarna, men många är placerade långt ifrån cykelvägarna. Vi har under åren får viss Geocachingvana och vet när det är dags att lämna cykeln. När en cache är uppe på ett berg så lämnar man cykeln och går upp sista biten. Den vane har förstås koll på GPS:en så att  kursen är rätt mot burken. Men att titta för mycket på GPS:en kan bli förödande, för Bosse klev nästan på en orm som var en meter framför honom, men ormen var snabbare än Bosse och slingrade iväg in under en sten.

Färden fortsatte in på en stig där Barsäll, en  gamal cache från mars 2003 hittades. Det roliga var att original loggboken fortfarande var kvar. 

Efter att cyklat fram och tillbaka, kors och tvärs för att samla ALC delsteg och logga de cacher som var i närheten så var äntligen det sista delsteget hittat. Just då var det något som rörde sig i ögonvrån. En orm slingrade sig vid en torpargrund, och där var en till. Att se tre ormar på en dag började bli lite väl mycket. Koordinaten till Säbysjön runt – ALC bonus räknades fram och sen full fart för att logga den. 

Hela Säbysjön hade cyklats runt men i den norra delen fanns fler burkar så det blev till att trampa tillbaka dit. Ett fåtal cacher hittades nära grusvägar och stigar men många var långt ut i skogen. Skogen vid fire and ants https://coord.info/GC1GJ41 eldhärjades 2008 och än idag finns spår efter branden.

I skogen blev stigen smalare och smalare och tillslut fanns ingen stig kvar. Det var alltså inte tal om att cykla där så det blev till att släpa cykeln över stock och sten. När tröttheten kommer och man börjar närma sig cachen, då känns det bättre. Men inte den här gången. Aries – The cache är placerad uppe på ett berg och förutom cachen finns stigen där uppe som ska leda till nästa cache. Det var bara att bita ihop och bära/släpa cykeln uppför berget. 

Krafterna började ta slut, men då hörde Leena av sig och erbjöd sig att komma med bilen. Då kändes allt mycket enklare. Det skulle ta en stund innan hon kom fram så En till Järva cache skulle hinnas med. När den var loggad utsågs en lämplig mötesplats vid Fgra som har flera favoritpoäng. Bosse började leta men hittade inte burken. När Leena kom fram tolkade hon namnet på cachen och då hittade vi burken på en gång. Allt går så mycket snabbare när BandLEngstrom samarbetar. 

Kategorier: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.