Jubileumfirande på Djurö

Dagstur till Ingarö för att logga ett gäng cacher innan jubileumfirande. Det var dagsplanen och så blev det. 

Vi körde ut på Ingarö via Nya Ingaröbron som tog oss till Gamla Ingaröbron. Den första träbron invigdes 1846 och fick stå kvar till 1920-talet då den byttes ut till en starkare betongbro som bättre skulle klara av den tyngre lastbilstrafiken. Bron revs på 1990-talet men det finns fortfarande spår kvar av den. 

Efter att studerat brofästet fortsatte vi till Ny Säby gravfält där vi parkerade bilen. En av dagens planer var att vandra mellan Björkviksvägen och Klacknäsvägen. Där emellan finns en 3,5 km lång grusväg med nio gömda cacher. Bommar på båda sidor förhindrar att bilar kan köra in på grusvägen, men att vandra eller cykla går bra. 

Ungefär halvvägs skulle det finns en rastplats. När vi fick syn på träbänkar runt en eldstad slog vi oss ner och tog fram fikat. Det var helt okej att sitta där, men det skulle visa sig vara fel rastplats vi hittat. Bara hundra meter längre fram finns en nybyggd rastplats med fina bänkar och tak. Det spelade inte så stor roll den här gången eftersom vi hade bra väder. När alla burkar hittats återvände vi till bilen.

Några till cacher loggades innan vi kom fram till Björkviks brygga där vi vände och körde tillbaka mot Ingaröbron. Vi tog inte samma väg för några burkar till skulle hinnas med innan vi behövde lämna Ingarö.

Tiden rann iväg och det var dags att åka till Djurö för att vara med och fira mbis som loggade sim 10.000:e geocache plus att hon fyllde år samma dag. Vi bjöds på bland annat korv och dricka som vi mumsade på. Samtidigt plingade till i flera telefoner om att en ny cache släppts. Hela gänget gav sig ut på en gemensam promenad för att samla ledtrådar till den nysläppta multin Gravar på Djurö kyrkogård. När allt var klart var det inga problem att hitta burken. En trevlig avslutning på denna dag. 

Kategorier: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.